Een knalfeest kan niet zonder goede muziek!

Wat is nu de juiste muziek op jullie feestavond, waarbij gaan jullie gasten en jullie zelf natuurlijk helemaal op uit je dak? Dat zijn vragen die vaak naar voren komen vanuit bruidsparen. Onze DJ’s geven daar, in samenspraak met jullie natuurlijk, een antwoord op.

Muziek zijn klanken, ontastbaar maar tegelijk ook onmisbaar voor een feestavond. Ritmes, toonhoogtes, melodiën, klankkleuren en stijlen, dat is muziek. Je wordt er vrolijk van, je beweegt op het ritme… je hebt zin om te dansen of misschien wel te springen!

Muziek is een krachtig middel om een publiek in beweging te krijgen. De juiste muziek bij de juiste mensen weten te vinden is nou juist waar wij ons in onderscheiden.

I Wa born in the eighties... Jawel, we gaan terug in de tijd!

Denk eens aan het verloop van de verschillende muziekstijlen van de jaren ’50 tot nu. Toen waren Elvis en The Beatles een grootheden. Neem nou de jaren ’60, die zich vooral kenmerkte door de mix tussen rock ’n roll, blues en rockmuziek. Artiesten als The Beach Boys, The Rolling Stones of twist-koning Chubby Checker met zijn hit ‘Let’s twist again’. Wie kent hem niet?!

In de jaren ’70 hadden de hippies grote invloed op de muzikale stromingen. Van pschedelische rock tot vrolijke, kleurrijke disco met zeer dansbare grooves, iets wat steeds meer terugkomt. The Trammps, James Brown, Stevie Wonder en Michael Jackson maakte in deze tijd zijn debuut op het Motown-label.

In de jaren ’80 kwam pop uit soul voort. Iconen als Madonna, Michael Jackson en Tina Turner waren grote namen in de muziekindustrie. Ook de hiphop kwam op in die tijd. De Beasty Boys, Run D.M.C, De La Soul en Sugar Hill Gang zijn nog steeds veel gedraaide artiesten.

De popmuziek nam in de jaren ’90 een enorme vlucht. Electronische beats namen de overhand waardoor Techno en Dance ontstonden. Beide zijn er in talloze varrianten, van relaxed tot zeer stevig. Denk aan Robin S, CC & The Music Factory, Moloko of Daft Punk.

Nog één decennia te gaan… De zero’s! Wat een tijd was dat! Vele nieuwe stijlen zijn ontwikkeld. Dance werd groter en groter en grote evenementen zoals Mysteryland, Sensation en Dance Valley werden druk bezocht. Vooral aan het einde van de zero’s kregen DJ’s een steeds groter aandeel in de muziek. DJ’s Tiësto, Armin van Buuren, David Guetta waren (en zijn nu nog steeds) wereldberoemd. Leuk om te weten dat ons kleine landje bekend staat om vernieuwende en vooroplopende DJ’s.

Hoe noem je deze tijd eigenlijk? De ‘10’s? Anyway, we weten allemaal wat er nu populair is. Pharrell werkt met vrijwel elke bekende artiest, Daft Punk is nog steeds legendarisch en Avicii en Afrojack zijn niet meer van de radio weg te denken. De Swedish House Maffia (inmiddels zijn ze gestopt) heeft menig festival op zijn kop gezet en hun producties waren ongekend energiek. Helaas kunnen we niet alle artiesten doorlopen, anders wordt het zo’n lang verhaal.

Music is what life sounds like

We gaan weer terug naar jullie feestavond. Zoals je hierboven kort hebt kunnen lezen, en je waarschijnlijk wel weet, is muziek vooral gebonden aan leeftijd en cultuur. Een bruiloftsfeest, jubileum of verjaardagsfeest heeft veelal veel verschillende gasten; van opa’s en oma’s, tot ooms en tantes, vrienden, neven en nichten. Veel verschillende leeftijden en iedereen heeft een andere smaak.

Dat maakt een bruiloftsfeest ook iedere keer weer een uitdaging voor onze DJ’s om de juiste platen te draaien. Eén ding is zeker: het doel van onze muzikanten is om iedereen op de dansvloer te krijgen, no matter what!

Vragenlijst

Om op één lijn te liggen met jullie als organisators van het feest en de wensen van jullie gasten, werken we met een vragenlijst. Hierop kun je tot in detail beschrijven (of juist niet, wat jij wilt!), hoe je de avond voor je ziet. Hoelaat wil je beginnen met dansen, wil je de dansvloer openen met een openingsdans (of een parodie daarop), wil je stukjes / sketches of juist niet, wil je een knallend of romantisch einde? You name it!

Natuurlijk kun je verzoekjes en muziekstijlen doorgeven die jullie voorkeur hebben. Het persoonlijke gesprek (intake) en de vragenlijst zijn een rode draad voor de DJ waar hij op zijn beurt een muzikaal kloppend geheel van maakt.

The music sounds better with you