DJ & Percussie (trommels)

Een ritmische, zomerse & bovenal groovende combinatie

De DJ draait zijn platen en de percussionist speelt daarover verschillende ritmes waardoor de muziek voller wordt. De interactie tussen de DJ & percussionist is geweldig naar te kijken. We beginnen de avond rustig met de muziek op de achtergrond, zodat u uw gasten kunt ontvangen. Als alle gasten gearriveerd zijn en iedereen is geacclimatiseerd, kan het feest beginnen. De muziek wordt opgevoerd en de percussionist begint zijn set. De DJ draait non-stop en de percussionist speelt al improviserend meerdere sets verspreid over de avond. Muziek kan variëren van clubhouse met latin-achtige invloeden tot deep house en classics. Voeg hierbij een vleugje tamtams, djembés, een paar koebellen en een tamboerijn en u heeft een geweldig gerecht op het podium staan. Het is een absoluut ritmische en bovenal opzwepende combinatie. Stil staan is geen optie, uw gasten krijgen nog meer zin om te dansen!

Percussionist Marcus

Prijs op aanvraag​

Speelduur in overleg, maximaal 3 tot 5 sets verspreid over 3 uur

Met passie, energie en een aanstekelijke lach is Marc onze percussionist die de boel graag opzweept. Zijn liefde voor ritmes, muziek en entertainment straalt door in elk optreden. Hij verrast gasten door met z’n djembe door de zaal te lopen en maakt graag contact om iedereen in de sfeer te krijgen.

Hij heeft de wereld rondgereisd, van het levendige Cuba tot het ritmische West-Afrika, en deze inspiratie brengt hij mee naar elke gelegenheid waar hij speelt. Of het nu een intieme bruiloft, een bedrijfsfeest met collega’s of een festival is, Marc is degene die je zoekt om de energie te verhogen en mensen op de dansvloer te krijgen.

Percussionist Koen

Prijs op aanvraag​

Speelduur in overleg, maximaal 3 tot 5 sets verspreid over 3 uur

Koen staat bekend om zijn veelzijdigheid en energieke stage presence. Na zijn conservatoriumstudie in Nederland, woonde en werkte hij o.a. in Berlijn en London. Hij stond op vele podia in binnen- en buitenland en weet overal het publiek mee te nemen in zijn aanstekelijke enthousiasme.

Naast vele invloeden uit jazz, Cubaanse en Afrikaanse muziek, is Koen ook een begenadigd house en techno liefhebber. Voor hem is het samenspelen met een DJ dan ook een tweede natuur; “Het voelt alsof ik lekker sta te dansen en ook nog mag meespelen!”. Wil je een vette dosis extra energie toevoegen aan het feest? Koen is your man!

Percussionist Yannick

Prijs op aanvraag​

Speelduur in overleg, maximaal 3 tot 5 sets verspreid over 3 uur

Al op zijn achtste jaar pakte Yannick zijn eerste djembe en liet hem sindsdien nooit meer los. Zijn eerste leraar was Jelle de Kroon en nam hem onmiddellijk onder zijn vleugels en legde de basis van zijn manier van spelen. Onder Jelle’s verbazingwekkende voogdij kreeg Yannick de kans om te spelen met enkele grote meesters van Afrikaanse percussie, zoals Ibro en Fodé Konate, Baba Toure en Harouna Dembele, die hij organiseerde als onderdeel van zijn Mi Dushi Summercourses. Rond Yannick’s 16e jaar begon hij interesse te ontwikkelen voor Afro-Cubaanse muziek en ondekte hij de conga’s onder leiding van de bekende percussionist Martin Gort.

 Samen met de Wulabakan Juniors reisde ik naar Afrika om de djembe-tradities van Guinee en Mali te bestuderen, wat mijn liefde voor percussie en de cultuur verder versterkte. Rond zijn 19e jaar werd Yannick aangenomen voor het Rotterdamse Codarts Conservatorium, waar ik studeerde bij leraren zoals Martin Verdonk, Nils Fischer, Lucas Merwijk, Maxim Zettel en Bart Fermie. Ze hielpen hem zijn eigen manier van spelen verder vorm te geven. In 2014 studeerde Yannick af en kreeg hij een bachelordiploma in Latin Percussion.

Percussionist Gijs Anders

Prijs op aanvraag​

Speelduur in overleg, maximaal 3 tot 5 sets verspreid over 3 uur

Gijs Anders van Straalen is een Nederlandse percussionist en culturele musicoloog, vooral bekend om zijn werk met Nederlandse artiesten zoals Wouter Hamel, Janne Schra, Blistered, Giovanca en vele Nederlandse en buitenlandse andere artiesten, zowel live als in de studio. Hij was één van de originele percussionisten voor de eerste Nederlandse editie van Disney’s de Lion King-musical, speelt op vele albums en treedt regelmatig op als soloartiest. De laatste tien jaar toerde hij met Wouter Hamel door heel de wereld, voornamelijk in Europa en Azië, en speelde hij alle grote jazzfestivals.

Gijs heeft een Master of Arts diploma in culturele muziekwetenschap en heeft zich gespecialiseerd in de geschiedenis en ontwikkeling van de ‘New Percussionist’ in jazz, pop en geïmproviseerde muziek. Hij schreef de baanbrekende scriptie ‘Shake, Rattle & Roll’ over het ontstaan van de nieuwe percussionist in Nederland en België. 

Percussionist Danny

Prijs op aanvraag​

Speelduur in overleg, maximaal 3 tot 5 sets verspreid over 3 uur

Danny is veelbelovend en onomstreden percussionist, perfect in combinatie met DJ.  Zijn muzikale affiniteit bestaat onder andere uit stijlen als Latin, Pop, Funk, House, Jazz, Afro-Cubaans en Caribbean. Hij heeft met o.a. Rolf Sanchez, Glennis Grace en Jungle By Night samengewerkt. 

Daarmee heeft hij ruimschoots zijn stempel gedrukt op de Nederlandse muziekscene. Dus wacht niet langer, en haal hem naar jouw event!

Percussionist Anouk V

Prijs op aanvraag​

Speelduur in overleg, maximaal 3 tot 5 sets verspreid over 3 uur

Wil jij graag de smaakvolle, groovy toevoeging van percussie bij een DJ act of band? Dan ben ik jouw lady! Ik speel als percussionist in allerlei bezettingen. Zeer regelmatig met DJ’s, met bands, met akoestische projecten en verder geef ik percussie clinics in binnen en buitenland.

Muziek maken is mijn aller aller grootste passie en dat breng ik dolgraag over op het publiek. Dit verhaal is misschien wat kort…but it’s all you need to know! 🙂

Percussion by Congalism

Prijs op aanvraag

Speelduur in overleg, maximaal 3 tot 5 sets verspreid over 3 uur

Er zijn maar weinig mensen die zo goed trommelen als hij. Congalism, ook wel bekend als Door, speelt met een uitgebreide setting conga’s, djembee’s, koebellen en noem het maar op. Daarmee weet hij het publiek te inspireren met nieuwe ritmes. Hij heeft een strakke witte set en past goed bij de shows van Ferocius Events.

Door speelt onder andere in de band Woodstock die toert door Europa en in de musical de Lion King. Daarbij heeft hij zijn eigen percussie-school en treedt hij veel op met DJ’s. De combinatie DJ & percussionist is jaren geleden ontstaan in de dance-scene en is erg populair. Wie boekt er nu nog een dj alleen?

Percussionist Marvin

Prijs op aanvraag​

Speelduur in overleg, maximaal 3 tot 5 sets verspreid over 3 uur

Als freelance percussionist speelt Marvin bij verschillende acts en bands en sinds 2013 heeft hij samen met Micky Fisser een eigen begeleidingsband onder de naam ”M&M BAND”. Als percussionist heeft Marvin mooie muzikale projecten mogen doen voor o.a. Hollands Got Talent op RTL4, Dinnershow Brooklyn Nights en Nederland Muziekland op SBS6. 

Marvin heeft met vele artiesten op het podium mogen staan waaronder André Hazes, Dries Roelvink, Wolter Kroes, Ruth Jacott, Wesley Klein, Wesly Bronkhorst, Henk Dissel en nog veel meer!

Percussionist Peter

Prijs op aanvraag​

Speelduur in overleg, maximaal 3 tot 5 sets verspreid over 43uur

Na het slaan op allerlei materiaal, was het toch verstandig om eens een trommel te kopen. Na deze investering ging het snel. Peter heeft op jonge leeftijd in vele drumbands in de omgeving gespeeld. Hieruit volgden ook natuurlijk diverse harmonieorkesten. Peter is nu o.a. percussionist bij de Joop van den Ende. Hij heeft o.a. gespeeld bij musicals als: “Saturday Night Fever”en “3 Musketiers”, “The Lion King”, “The Wiz”, “Dirty Dancing”, “Joseph”, “Tarzan” en “High School Musical”.

Naast deze shows geeft hij les in drums en percussie op het Centrum voor de Kunsten te bergen op Zoom en treed hij regelmatig op naast DJ’s. Zo heeft hij met zijn formatie ook de opening van Sensation White verzorgd. Kortom een professionele percussionist die precies de juiste ritmes weet toe te voegen voor een geslaagde en bovenal muzikale feestavond.