DJ & Sax

Een melodieuze combinatie

De DJ draait de juiste beats om het publiek aan het dansen te krijgen en de saxofonist speelt al improviserend melodieen die het feest tot ongekende hoogtepunten brengt. De DJ draait non-stop en de saxofonist speelt meerdere sets (met mate). In het begin van de avond rustige muziek zodat u uw gasten kunt ontvangen en als iedereen er is, kan het feest losbarsten! De saxofonist loopt over de bar, danst met zijn gepoetste koperen sax tussen het publiek en klimt op alles waar hij op kan klimmen.  De chemie tussen de muzikanten is dat wat mensen zo aanspreekt. Ideeën voor de muziek ontstaan al spelende. Een DJ is alleen is maar alleen, voeg daar een saxofonist aan toe en er gebeurt gelijk veel meer op het podium.

Prijs € 450,00 excl. 21% BTW en € 544,50

Speelduur in overleg, maximaal 3 tot 5 sets verspreid over 4 uur

Tijs Kok is een representatieve saxofonist met veel ervaring op het podium. Op 9 jarige leeftijd begon hij met saxofoonles en nog geen jaar later speelde hij al voor publiek. Tijs heeft in meerdere bandjes gespeeld en heeft dit altijd met veel passie gedaan. Maar omdat hij veel moeite had met het lezen van bladmuziek, improviseerde hij veel liever waardoor hij zo zijn eigen stijl ontwikkelde. Tijs wilde zich ook ontwikkelen als solo artiest, onder de naam: TijsS.

Nu, een paar jaar later, heeft TijsS opgetredens gedaan met o.a Gregor Salto, Franky Rizardo, Greg van Bueren etc. Hij heeft in de bekendste (inter)nationale clubs gestaan en ook wordt hij regelmatig gevraagd om te spelen voor gezellige en intieme feestjes, zowel voor bruiloften en bedrijfsfeesten als in de commerciele house-scene. TijsS heeft een warme klank, speelt catchy loopjes en weet zich heerlijk te manoeuvreren door alle beats, gedraaid door welke DJ dan ook.

Prijs € 450,00 excl. 21% BTW en € 544,50

Speelduur in overleg, maximaal 3 tot 5 sets verspreid over 4 uur

Muziek is er voor mij altijd al geweest. Als klein jongetje stond ik thuis in de woonkamer voor de speakers al hele orkesten te dirigeren. Toen ik acht jaar was, liep ik supermarkten af om lege dozen te halen, die ik dan aan elkaar plakte tot een drumstel. Toen mijn ouders de hint hadden begrepen, kreeg ik mijn eerste echte drumstel. Elke vrijdagmiddag kreeg ik bijzonder gevarieerde drumles van Lex Harding: de hele Top 40 speelde ik mee. Op mijn tiende pakte ik de saxofoon op en die heb ik sinds die tijd niet meer neergelegd. Via lessen aan de muziekschool en diverse orkesten rolde ik zo het bandjescircuit in. Ik heb in heel wat bandjes gespeeld, met illustere namen als: Initials F.U.N., Funky Trouble en Handsome Jack. Met de gelegenheidsformatie ComboStudio ging ik in 1995 op tournee door Brazilie, we traden er in twee maanden meer dan 50 keer op.

Vanaf 1996 speel ik als Arjan-M samen met DJ’s in discotheken, op festivals, bedrijfsevenementen en prive feesten. Ik heb in die jaren honderden keren gespeeld en altijd lukt het om het publiek mee te krijgen. Dat is het geheim van mijn optredens: ik blijf het super vinden om voor mensen te spelen en mijn energie en enthousiasme komen over. Met zoveel optredens zijn er ook veel hoogtepunten te noemen: het spelen met Hans Dulfer, Ten Sharp, Amsterjamming, optredens met DJ’s als Ronald Molendijk, Roog, Alex van Oostrom, M@rcel, spelen op festivals als MysteryLand, Indian Summer, enzovoorts. Ik heb gespeeld in grote feesttenten en op intieme huwelijksfeesten. Uiteindelijk maakt het niet zoveel uit waar je speelt, met wie je speelt en hoeveel mensen erbij zijn: als het goed voelt is het goed.  You can’t fake the feeling!

Sax by David Romanello

Prijs € 450,00 excl. 21% BTW en € 544,50

Speelduur in overleg, maximaal 3 tot 5 sets verspreid over 4 uur

David Romanello behaalde in 2012 zijn Bachelor Muziek aan het Conservatorium te Tilburg. Waarna hij vervolgens in 2014 zijn Master Of Music met een 9 én een eigen CD, genaamd “Youngster”, afrondde. Ondertussen heeft David al ruime ervaring opgedaan in de beroepspraktijk. Zo tourde hij in 2008 door Europa met soul legende Percy Sledge waarmee o.a. landen als België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Monaco werden aangedaan. Daarnaast heeft David in de Zomer van 2010 deelgenomen aan Siena Jazz. Hier heeft hij les gehad van o.a. Jim Snidero, Bobby Watson, Michael Blake, Avishai Cohen en Omer Avital. Allemaal gevestigde namen in de internationale Jazz scene. David won op 28 mei 2012 het Middelburg Jazz Festival en deed hij mee aan de eerste editie van het Conservatorium Talent Award in ’s-Hertogenbosch. Ook in dat jaar werd David door de Fontys Hogeschool voor de Kunsten genomineerd voor de Jack de Leeuw prijs.

2013 stond in het teken van meerdere internationale tours. Samen met het Chelsea Foreman Quintet speelde David in en rond het Chinese Shanghai. Met zijn eigen kwartet tourde hij door Slovenië. En met het Frank Windemuller Quartet reisde hij af naar Portugal. Met deze laatste bezetting wist hij zich in dat zelfde jaar ook nog op Nederlandse bodem te plaatsen voor de finale van de Dutch Jazz Comptetion en speelde hij in het Bimhuis. Op dit moment is David druk bezig met BOSCO. Deze small-bigband heeft op dit moment een samenwerking met Liptease. Deze band stond in 2014 in de finale van Holland’s Got Talent. Ook heeft BOSCO op dit moment een samenwerking met de Rotterdam Ska Jazz Foundation en is BOSCO bezig met eigen werk. Naast zijn eigen kwartet, trio, NEIL en BOSCO speelt David onder andere bij Dr. Brass, SOUL!, blazerssectie The Hornaments en is hij sinds 2014 saxofoon docent bij Kunstlokaal.

Prijs € 450,00 excl. 21% BTW en € 544,50

Speelduur in overleg, maximaal 3 tot 5 sets verspreid over 4 uur

Vanaf het moment dat hij Charlie Parker op een zwart/wit foto in de krant zag staan, wist hij dat hij saxofonist wilde worden.  Met dit doel voor ogen begon hij op zijn 6e met blokfluitlessen om op zijn 8e over te stappen naar de saxofoon. In het jaar 2008 tot en met 2010 was deze saxofonist de eerste tenorsaxofonist van the Festival Youth Jazz Orchestra (FYJO) onder leiding van Johan Plomp.In 2011 speelde Tom in het Nationaal Jeugd Jazz Orkest onder de 21 onder leiding van Benjamin Herman.  Met deze band ging Tom Leeuwenburg die zomer op tournee langs alle (jazz) festivals in Nederland waaronder North Sea Jazz & Lowlands. 

Ook was hij in 2011 en 2012 onderdeel van het BeVoice project onder leiding van René Broeders in Berlijn. Dit project heeft deuren geopend in deze culturele hoofdstad waar hij nu regelmatig optreed met DJ’s en rappers. Nadat hij in 2011 de HAVO voor muziek en dans afgeronde begon hij in 2012 te spelen bij verschillende formaties. Zo speelt hij onder andere bij Grant, Felix Siefert, Eric Vloeimans, Benjamin Herman, Snarky Puppy, Renee van Ginkel en vele bekende deejays. Tom is een fijne saxofonist met leuke uitstraling en goede energie. Hij maakt het feest!

Prijs € 450,00 excl. 21% BTW en € 544,50

Speelduur in overleg, maximaal 3 tot 5 sets verspreid over 4 uur

Casper Hügel, geboren en getogen in Haarlem groeide op in een muzikale familie. Iedereen speelde eigenlijk wel wat, en dus kon Hügel junior niet achterblijven. Op zijn zevende ontdekte hij een zwarte kist, met daarin een saxofoon. Het was liefde op het eerste gezicht. Een paar weken later had Casper zijn eerste saxofoon les. En inmiddels speelt hij alweer 19 jaar! Daarnaast pakte hij ook de piano op, waar hij tegenwoordig ook lekker op weg pingelt.

In de 3e klas begon de muzikale tour pas echt goed, toen Casper via audities in de schoolband terecht kwam. Via die band ging hij van de een naar de ander. En eenmaal in Delft zette hij het spelen in bandjes vrolijk door. Daarnaast werd Casper lid van de Jazzvereniging Groover. Soul, jazz, funk en blues zijn Casper’s favoriet, maar tegenwoordig, met de DJ’s is de brug naar deep house en andere elektronische muziekgenres makkelijk geslagen.

Sax by Carolien

Prijs € 450,00 excl. 21% BTW en € 544,50

Speelduur in overleg, maximaal 3 tot 5 sets verspreid over 4 uur

Carolien is al jaren actief in de muziek. Na enkele jaren in een coverband te hebben gespeeld, is ze in 2010 ontdekt als solo-artiest en sindsdien treedt ze op allerlei evenementen op met DJ’s, zangeressen, percussionisten, violisten of solo. Cece Noir heeft een brede smaak en gaat geen uitdaging uit de weg. Haar sound omschrijft ze zelf als een volle popsound met af en toe een nasty en scherp randje. Het doel van Cece Noir is om de muziek tot leven te laten komen en het publiek te laten genieten. Of dat nou in een stampvolle club is op housebeats, op een bedrijfsfeest met swingende 80’s, of op een romantische bruiloft met mooie balads.

Cece Noir heeft al op veel toffe locaties opgetreden zoals Panama (Amsterdam), Sugarfactory (Amsterdam), Club Vie (Rotterdam), Tivoli Vredenburg (Utrecht), Effenaar (Eindhoven), Luxor Live (Arnhem) en nog veel meer. Buiten het podium is Cece Noir ook regelmatig te vinden in de studio. Ze werkt graag samen met DJ’s uit binnen en buitenland en heeft een nummer op het label Latin Lovers uitgebracht.

Local Hero On Sax

Prijs € 450,00 excl. 21% BTW en € 544,50

Speelduur in overleg, maximaal 3 tot 5 sets verspreid over 4 uur

Local Hero is een waanzinnige saxofonist die samen met (inter)nationaal bekende DJ’s optreedt. Hij speelt onder andere in clubs, discotheken, cafés, bruiloften en op festivals in binnen- en buitenland.

In zijn woonplaats Amsterdam wordt hij een lokale held genoemd omdat hij met zijn jazzy en funky sounds, van ieder optreden een bijzondere gelegenheid maakt.

Sax by Marc van de Velde

Prijs € 450,00 excl. 21% BTW en € 544,50

Speelduur in overleg, maximaal 3 tot 5 sets verspreid over 4 uur

Marc (1969) speelt van jongs af aan saxofoon. Zijn sound is warm tot fel en zijn stijl is soulfull tot funky. Zijn sterke kant is het onvoorbereid meespelen met DJ’s en andere muzikanten. Hij heeft al met veel verschillende DJ’s en muzikanten samen gespeeld.

Van Rotterdam tot in Sydney en heeft daardoor veel ervaring opgedaan op het gebied van de verschillende soorten dance-music. Marc heeft geen podium nodig, maar zoekt gewoon in de zaal de perfecte plek uit om te performen.

Sax by Ruud de Vries

Prijs € 450,00 excl. 21% BTW en € 544,50

Speelduur in overleg, maximaal 3 tot 5 sets verspreid over 4 uur

Ruud de Vries is een autodidacte tenorsaxofonist die op 27-jarige leeftijd – na het zien van een optreden van Hans Dulfer – een saxofoon kocht en zich ontwikkelde tot een veel optredende saxofonist in zowel de Jazz als de DJ/party & dance-scene.

Ruud speelde op het North Sea Jazz festival en staat bekend als een veelzijdige muzikant. Je kunt hem dan ook net zo goed met een traditioneel jazzkwartet zien spelen als met een DJ op een house-party.