DJ & Trompet

Een lyrische combinatie

DJ & Trompet, een unieke act waarbij het dak er altijd af gaat! De DJ draait non-stop en de trompettist speelt al improviserend over de beats heen. De dynamiek van de trompet in combinatie met de flexibiliteit van de DJ is ongekend. Vette solo’s en groovende rifjes, dat is waar DJ & Trompet voor staat. We werken uitsluitend met de beste muzikanten. Muzikaliteit, flexibiliteit en creativiteit zijn de belangrijkste kernmerken van de muzikanten van Ferocius Events. DJ en trompet is de nieuwste sensatie van de DJ-scene. Een unieke melodieuze aanvulling op de DJ. Onze trompettisten komen van het conservatorium en spelen in meerdere bekende bands. Kwaliteit gegarandeerd!

Trompettist Wouter Bossen

Prijs op aanvraag

Speelduur in overleg, maximaal 3 tot 5 sets verspreid over 3 uur

Smaakvol, lyrisch en energiek zijn kernwoorden voor het spel van Haarlemse trompettist Wouter Bossen. Geïnspireerd door helden als Chet Baker en Roy Hargrove begon hij in 2010 zijn opleiding aan het Conservatorium in Haarlem, waar hij onder begeleiding van trompettisten Jan van Duikeren, Rik Mol en David Rockefeller de basis legde voor zijn carrière als solist en sectie trompettist. Sindsdien stond hij al op festivals als Bevrijdingspop (Haarlem & Zwolle), Zwarte Cross en Paaspop en in zalen als Paradiso, 013 en de Melkweg. Tijdens zijn studie heeft hij tevens het podium mogen delen met Trijntje Oosterhuis en Waylon.

In stijlen als Soul, Pop, Jazz, Funk en House voelt Wouter zich prima thuis. Zo werkte hij samen met Soul zanger Steffen Morrison en singer-songwriter Michael Prins. Met Dj’s als Olav Basoski (EDM), Sebastian Davidson (deephouse) en Dj Jean zette hij menig feest (zowel nationaal als internationaal) op zijn kop. Als podiumbeest weet hij zijn energie over te brengen en het publiek mee te nemen op een muzikale reis.

Trompettist Quirijn

Prijs op aanvraag

Speelduur in overleg, maximaal 3 tot 5 sets verspreid over 3 uur

Grote kans dat je Q on Trumpet al een keer door je speakers hebt horen knallen. De hit ‘Been a While’ van Sam Feldt, waarop hij de trompetpartijen voor zijn rekening nam, is al meer dan 50 miljoen keer beluisterd op Spotify. Zijn trompet is een unieke aanvulling op iedere DJ. Q voegt een energiek element toe aan de show en maakt van de avond een knallend spektakel. Op dit moment is Q on Trumpet vaak op tour met Sam Feldt, spelend in de grootste clubs en op mooiste festivals waaronder Ushuaïa (Ibiza), Creamfields (UK), 

Mysteryland, Corona Sunsets (Mexico, Shanghai, London) en als klapper main stage op Ultra Music Festival 2017. Q is ook een veel gevraagd sessie muzikant voor DJ’s over de hele wereld! Naast op het podium te staan is Q op trompet ook een veelgevraagd sessiemuzikant. Hij heeft opgenomen voor onder meer Sam Feldt, Quintino, Kav Verhouzer en Hälder.

Trompettist Koen

Prijs op aanvraag

Speelduur in overleg, maximaal 3 tot 5 sets verspreid over 3 uur

“Soms omfloerst, dan weer ondersteunend en een andere keer contrastrijk”. Trompettist, componist en improvisator Koen Smits (Tilburg, 1991) beweegt zich tussen diverse werelden, altijd op zoek naar muzikaal avontuur. De eerste grote zoektocht was met de groep Mudita (samen met zangeres Sanne Rambags en pianist Sjoerd van Eijck). Het debuutalbum Listen to the Sound of the Forest werd bekroont met een Edison en werd opgevolgd door concerten in binnen- en buitenland.
Koen z’n spel laat zich niet vangen in een genre en hij laat zich niet graag beperken door hokjesdenken. 

Na vele samenwerkingen met o.a. Eric van der Westen, OAK, Kika Sprangers, Gulli Gudmundsson, Jeroen van Vliet gaat Koen in 2023 de studio in voor zijn eerste release onder eigen naam. Hiernaast is Koen verbonden als docent aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, is hij trompettist en boeker van het Paradox Jazz Orkest, mixt hij plaatjes bij Studio de Vijver, speelt hij met blazerssectie The Hornaments voor TV en studio en is hij remplaçant bij het Metropole Orkest.

Trompettist Floris

Prijs op aanvraag

Speelduur in overleg, maximaal 3 tot 5 sets verspreid over 3 uur

Floris studeerde af in 2014 aan Codarts (Conservatorium van Rotterdam), waar hij studeerde bij Jarmo Hoogendijk, Wim Both, Ad van Zon, Ilja Rijengoud, Bart van Lier en Jan van Duikeren. Geboren in 1987 in Gent (België). Floris begon zijn muzikale studie op 11-jarige leeftijd met trompettist Rudy Reunes aan de “Academie voor Podiumkunsten” in Gent (België). Na zijn afstuderen besloot hij om zijn droom na te streven en op de trompet te spelen. Hij schreef zich in aan de jazzafdeling van het Conservatorium van Rotterdam (Codarts). Hij volgt zijn derde jaar waarin hij hoofdvaklessen volgt bij Jarmo Hoogendijk, Wim Both, Ad Van Zon; hij had ook lessen en workshops gevolgd bij Jan Van Duikeren, Ilja Reijngoud, Jörg Engels, Mathias Schriefl, John Ruocco, Johan Plomp, Klas Lindquist, Michel Herr en nog veel meer. Floris is sterk beïnvloed door een breed scala aan trompettisten als Wynton Marsalis, Erick Truffaz, Miles Davis, Ryan Kisor, John Swana, … 

maar ook andere muzikanten en bands: Maceo Parker, Trombone Shorty, The Next Collective, Youngblood Brassband. Door deel te nemen in veel verschillende projecten en bands en nu woonachtig in Rotterdam heeft hij de mogelijkheden gehad om op verschillende festivals te spelen, zoals: North Sea Jazz Festival, Jazzenede, Gaume Jazz, Jazz In’t Park, Pole Pole, Reggae Ruigoord, Reggae Geel, Kokopelli Festival , Dunya Festival, Bay Car Blues Festival, … Hij werkte samen met verschillende artiesten zoals Renee Neufville, Pete Philly, Preston Shannon, Sax Gordon, … Floris is ook een vast lid van ReFreshed Orchestra, BYJO (Brussels Youth Jazz Orchestra ), Fatback Brassband, La Fundacion, El Combo Mundial en Fat Harry en de Fuzzy Licks (de achtergrondband voor Preston Shannon). Hij werkt ook veel met live-dj’s en als freelance trompettist in verschillende andere projecten in heel België en Nederland.

Trompettist Willem

Prijs op aanvraag

Speelduur in overleg, maximaal 3 tot 5 sets verspreid over 3 uur

Mr Trumpet zorgt met zijn verfrissende trompet een leuke toevoeging op uw geboekte Dj. Ook werkt hij samen met een aantal vaste Dj’s die u kunt boeken in combinatie met Mr Trumpet. De muziekstijlen waarover geimproviseerd wordt is zeer breed. 

Een aantal geschikte genres zijn: house, trance, deephouse, lounge , pop, latin jazz, salsa, maar ook nederlandstalig, hiermee is Mr Trumpet op veel verschillende feesten in te zetten zoals bruiloften, bedrijfsfeesten, themafeesten, festivals, en andere evenementen

Trompettist René

Prijs op aanvraag

Speelduur in overleg, maximaal 3 tot 5 sets verspreid over 3 uur

Trompettist René Sommer (1984), geboren in Odense, Denemarken is een ware muziekliefhebber. Zijn muzikaliteit heeft hij te danken aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag waar hij les kreeg van bekende trompetisten waaronder Jarmo Hoogendijk, Eric Vloeimans, Beatrijs Korevaer en Gertjan Loot. Daarnaast heeft René ook nog gestudeerd aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. 

Als performer speelde hij met het Jazz-orchestra van het concertgebouw met Benny Golson & Jimmy Heath (voor de kenners), hij trad op samen met DJ Maestro en speelde in verschillende big bands. René voelt de tunes van de DJ aan en doet al improviserend zijn ding. Energiek als hij speelt brengt hij ieder feest  ‘to the next level’. Een professionele trompetspeler die een geweldige en bovenal unieke toevoeging is aan uw feestavond.