Overkappingen & tenten

Geeft u een feest bij u thuis in de tuin? Dan is een overkapping een absolute aanrader. Het blijft tenslotte Nederland. Het is niet alleen praktisch maar ook sfeerverhogend. Het maakt de setting intiemer en de manieren om de tent aan te kleden des te over! Iedere tent heeft zijn sterke en minder sterke punten.

Er zijn verschillende manieren om een tijdelijke overkapping, tent, te plaatsen. Denk hierbij aan een pagodetent, partytent, easy-up tent, flextent (ook wel stretchtent), witte of transparante aluhal of kathedraal tent. Ieder type heeft een totaal ander karakter en is aan te passen in formaat en uitvoering.  Hieronder staan de verschillende mogelijkheden beschreven.

Flextenten, stretchtenten, dreamtents, schaduwtenten

De flextent is een populaire oplossing en heeft een warme en luxe uitstraling. Het gespannen doek creëert een luwte eronder. De tent is verkrijgbaar in modern grijs/zilver of zandkleur/beige. Ook zijn er twee typen palen waaronder bamboe en aluminium. De flextenten worden verankerd met haringen of met contragewicht zoals beton of stijlvolle steenkorven. Met de open zijkanten ziet de tent er luchtig uit. Dat is juist wat hem onderscheid, maar houdt rekening met wind die er doorheen kan waaien en regen die vanaf de zijkant enigszins kan binnendruppelen.

 Het wordt niet voor niets een mooi-weer-tent genoemd en wordt vooral in het voorjaar en de (na)zomer geplaatst. De tent kan tegen een behoorlijke wind en is relatief betaalbaar. Ook de manieren om de tent aan te kleden zijn eindeloos. Zet hem op stenen of op het gras of aarde en plaats er houten vlonders in. Hang rondom prikkabel met twinkelende lampjes, licht het doek uit in verschillende kleuren of juist één kleur, hang hem vol met spiegelbollen die schitteren in de zon, you name it! 

Aluhal (wit of transparant)

De naam zegt het al, een aluhal is een aluminium frame met daarin zeilen geschoven. De vorm is zoals een traditioneel zadeldak van een huis met een nok in het midden over de gehele lengte van de tent. Er kan gekozen worden uit dichte witte zeilen, witte zeilen met ramen, volledig transparante zeilen of harde wanden (transparant of witte panelen). Combineren is veelal ook mogelijk. De zijkanten kunnen worden open gelaten bij mooi weer en dichtgemaakt bij regen of wind. Er kunnen meerdere in- en uitgangen worden gemaakt met deuren. De bestaat uit houten vlonders. Voor een modernere en warme uitstraling kunnen deze bedekt worden met tapijttegels. De aluhallen zijn in veel afmetingen te krijgen. De lengte gaat per segment (van meestal 5 meter) en de breedte hangt af van het type tent.

Aluhallen zijn vrij arbeidsintensief; er is veel materiaal nodig. Daarom is het relatief een wat duurdere oplossing. Daarentegen is het een weerbestendige tent die het hele jaar geplaatst kan worden en die goed verwarmbaar is met heaters of krachtige dieselkachels. Aan de nok van de tent kan van alles worden gehangen, bijvoorbeeld verlichting aan truss, kroonluchters, losse spots, speakers of decoratie. Hoeveel gewicht er mag hangen verschilt per uitvoering en checken wij altijd nauwkeurig. De zijwanden van een aluhal zijn mooi aan te lichten vanaf de grond met uplighters. Kortom een veelzijdige tent met vele mogelijkheden!

Partytent en easy-up tent

De partytent is een bekende en zeer betaalbare oplossing om snel een kleine overkapping te creëeren. Voor een intieme setting is het wellicht voldoende. Wij verhuren deze helaas niet omdat ze niet sterk genoeg zijn en alleen onder ideale omstandigheden te plaatsen zijn. Partytenten zijn eenvoudig te bestellen op internet en zelf te plaatsen. Het alternatief is een easy-up tent. Dit lijkt op een partytent en is verkrijgbaar in veelal dezelfde maten (bijvoorbeeld 3x3m of 3x6m maar ook andere afmetingen), maar dan sterker. 

Een dikker frame en dikkere zeilen. De zeilen zijn beschikbaar in volledig wit of zwart of met ramen. De tenten zijn verkrijgbaar met of zonder zijwanden. Vraag naar de mogelijkheden. De easy-up tent is weliswaar sterker dan een partytent, maar er kunnen geen zware objecten aan het frame gehangen worden. Prikkabel, lichte decoratie, enkele gekleurde spots of discoverlichting behoren tot de mogelijkheden. 

Pagodetent

Meer informatie volgt binnenkort.

Perfect sky

Meer informatie volgt binnenkort.

Informatie over plaatsen van tenten

Alle tenten die door ons worden aangeboden worden geplaatst door onze vaste partner. Belangrijke dingen om rekening mee te houden en van invloed zijn op de kosten zijn de bereikbaarheid van de locatie, is het een open grasveld of in een omgeving met veel bomen/begroeiing, transportafstand en duur van het feest (is het meerdere dagen, dan hebben we daar staffels voor). Verankering gebeurt standaard met grote stalen haringen die in de grond worden geslagen. 

Indien dit niet mogelijk is zijn er vaak voldoende alternatieven zoals betonblokken, steenkorven, muurankers of stevige objecten zoals bomen nabij de tent. Veiligheid is een belangrijk aspect bij het plaatsen van tijdelijke overkappingen met groepen mensen. Daarom hangt de offerte altijd nauw samen met het locatiebezoek en de plaatsingsvoorwaarden (verschillen per tent).