Pipe & Drape

Een eenvoudig op te bouwen en stijlvolle scheidingswand

De naam zegt al genoeg; een constructie van aluminium pijpen en gordijnen. Pipe & drape is een systeem ontwikkeld speciaal voor het snel bouwen van tijdelijke en/of decoratieve (scheidings)wanden. Vrijwel alle afmetingen zijn verkrijgbaar. De wanden kunnen gebouwd worden tot vijf meter hoogte en oneindige lengtes. Daarbij zijn de wanden eenvoudig verplaatsbaar. De meest gebruikte kleuren zijn zwart of wit (andere kleuren zijn uiteraard ook mogelijk). Uiteraard zijn alle doeken brandvertragend gecertificeerd.

U bent oneindig flexibel om van één grote ruimte meerdere kleinere ruimtes te maken. Of zet pipe & drape in om wanden of ramen af te dekken om zonlicht tegen te gaan. Pipe & drape is ook uitstekend geschikt voor het maken van de achterwand van uw podiumontwerp.

Waarom Pipe & Drape?

  • Snel op- en af te bouwen zonder gereedschap
  • Ziet er professioneel en strak uit
  • Hoogtes zijn haalbaar tot vijf meter
  • Het pipe & drape systeem kan oneindige verlengd worden
  • Gordijnen in meerdere kleuren te verkrijgen

Hoe werkt het?

Het systeem bestaat uit stalen baseplates (zware vloerplaten) waarop de aluminium staander kan worden geplaatst. Deze staanders worden met elkaar verbonden door liggers. Alles is traploos uitschuifbaar door een gepatenteerd systeem.. De maximale afstand tussen de palen is drie meter en de hoogte van de staanders kan tot wel vijf meter. 

Als de constructie staat worden de gordijnen aan de liggers bevestigd en ontstaat de wand. Nadat de gordijnen zijn bevestigd kunnen de staanders worden uitgeschoven tot de gewenste hoogte. Hier en daar de wand nog stellen zodat deze netjes recht loopt en voilà!